Wij willen jullie middels dit nieuwsitem laten weten dat u als verwijzer ook in deze onzekere tijd nog wel een beroep kunt doen op de ergotherapeutische ondersteuning. Wij benoemen in deze mail de mogelijkheden en maatregelen die wij genomen hebben. 

Voortzetting Ergotherapeutische ondersteuning i.v.m. het Coronavirus 

Allereerst blijft de praktijk bereikbaar voor cliënten. Er is echter bepaald dat we terughoudend moeten zijn met face-to-face contact. Dit betekent dat zorg op afstand de norm is tenzij er een strikte noodzaak bestaat om op de praktijk of in de thuissituatie te behandelen.

De paramedicus bepaalt of de zorg strikt noodzakelijk is en stemt dat als het nodig is af met de betrokken (huis)arts. Uiteraard met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Deze regel is van kracht tot in elk geval 6 april 2020. 

Voor de huidige cliënten geldt dat:
Cliënt wordt of is gebeld door de behandelend therapeut. Deze zal samen met de cliënt zoeken naar een mogelijk alternatief:

  • Het kan zijn dat er besloten wordt dat de behandeling kan worden uitgesteld tot na 6 april.
  • De behandeling vind plaats via video- of telefonisch consult.
  • In overleg wordt de behandeling voortgezet en wordt toch behandeld op de praktijk of bij de cliënt thuis omdat het een absolute noodzaak is om te worden behandeld, mits de cliënt geen gezondheidsklachten heeft als hoesten, niezen, verkoudheidsklachten en/of koorts heeft.

Voor alle nieuwe cliënten geldt dat:

  • Cliënten via de mail of telefonisch gewoon een afspraak kunnen maken.
  • Cliënten op het afgesproken tijdstip gebeld worden door een therapeut.
  • De therapeut overlegt tijdens het telefonisch- of videoconsult met de cliënt op welke manier hij of zij het beste geholpen kan worden.
  • Het mogelijk is dat er gezamenlijk besloten wordt dat de behandeling kan worden uitgesteld tot 6 april.
  • Een andere mogelijkheid is dat u (verder) behandeld wordt via video- of telefonisch consult.
  • Wanneer het strikt noodzakelijk is om toch te worden behandeld op de praktijk of in de thuissituatie, dit alleen kan als de cliënt geen gezondheidsklachten heeft als hoesten, niezen, verkoudheidsklachten en/of koorts heeft.

Voor alle nieuwe cliënten geldt dat:
De overheid stelt, het enige criterium om een face-to-face contact door te laten gaan, dat de therapeut en/of verwijzer ervan overtuigd is dat er strikte noodzaak bestaat voor ergotherapeutische behandeling.

Wij volgen strikt de richtlijnen van de RIVM en de GGD. Dat betekent dat zowel de ergotherapeuten als de cliënten die elkaar bezoeken geen gezondheidsklachten mogen hebben. Op deze manier willen we er alles aan doen om de kans op besmetting te minimaliseren en gaan er vanuit dat iedereen daar zijn verantwoordelijkheid in neemt.

De praktijk is telefonisch, per e-mail, fax of via ZorgDomein bereikbaar. Indien u het antwoordapparaat krijgt spreekt duidelijk uw bericht in met naam en telefoonnummer en u wordt teruggebeld.

Wij wensen iedereen alle sterkte in deze onzekere tijd. Laten we met elkaar de maatregelen van het kabinet strikt opvolgen en op deze manier dit virus bestrijden.

Met vriendelijke groet,
Pauline Bootsman, Irene Verdouw en Vanja Rutten

Samen, Praktijk voor Ergotherapie

Coronavirus

In navolging van de adviezen van het RIVM vragen wij u om uw afspraken bij ons af te zeggen als u griepachtige klachten, koorts heeft, of hoest. Uw afspraak wordt ook verzet als één van onze medewerkers deze klachten heeft. Wij vragen hiervoor uw begrip. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het Corona virus op de voet en houden ons aan de hygiëne en voorzorgsmaatregels.

Meer informatie

Vindt je op de website van het RIVM.

Maak nu een afspraak

Heeft u ervaring met eenzelfde probleem en u bent op zoek naar een goede oplossing? Bel, WhatsApp of mail ons vrijblijvend voor een afspraak.