DEMENTIE

Samen, Praktijk voor Ergotherapie stelt de individuele
persoon met zijn specifieke situatie centraal.

DEMENTIE2021-06-28T19:18:56+02:00

Dementie

1 op de 5 mensen in Nederland krijgt dementie. Een ziekte die grote invloed heeft op het dagelijks leven van een cliënt en zijn familie. Dementie veroorzaakt geheugenstoornissen, gedragsproblemen, verlies van initiatief en verlies van onafhankelijk functioneren tijdens sociale activiteiten. In al zijn vormen is dementie een enorme aanslag op uw zelfredzaamheid en zelfmanagement. Ergotherapie kan ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk voor u betekenisvolle activiteiten kan blijven uitvoeren, waarbij ook uw mantelzorger zoveel mogelijk ontlast wordt, door middel van voorlichting, praktische oplossingen en voorzieningen.

Samen, Praktijk voor Ergotherapie volgt hierbij de EDOMAH-interventie. EDOMAH staat voor Ergotherapie bij Dementerende Ouderen en hun Mantelzorgers Aan Huis en is een methode die ontwikkeld is door de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De EDOMAH-interventie bestaat uit drie fases:

  • Probleeminventarisatie en -analyse

    We komen bij u thuis om u te observeren in uw eigen woonomgeving en de persoonlijke situatie met u te bespreken.

  • Gezamenlijke doelbepaling

    Samen stellen wij doelen vast die belangrijk zijn voor u en uw omgeving.

  • Behandeling

    We leren u en uw mantelzorgers omgaan met aanpassingen in de fysieke en sociale omgeving, maar helpen ook bij het verbeteren van de communicatie, interactie en copingvaardigheden.

Wij stellen uw specifieke situatie en behoeften centraal en kijken welke oplossingen daar bij passen. Wij maken hierbij gebruik van jarenlange ervaring met patiënten met verschillende vormen van dementie en onze altijd up-to-date kennis van ontwikkelingen en nieuwe inzichten in het vakgebied. Dankzij de sterke combinatie tussen kennis, ervaring en klantgerichtheid zijn wij in staat creatieve oplossingen te bedenken, die de effectiviteit van veelgebruikte standaard oplossingen overstijgen.

Wilt u samen met ons ontdekken hoe u zo lang mogen betekenisvolle activiteiten kan uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

NIEUWS

Ga naar de bovenkant