• Covid-19

  Ergotherapie na covid-19 bij Samen praktijk voor ergotherapie. Sommige mensen houden na Covid-19 (ernstige) klachten of beperkingen. Soms zijn deze klachten direct zichtbaar, zoals verlies van kracht of longproblemen. Andere klachten zijn niet direct zichtbaar, zoals vermoeidheid of geheugen- en concentratieproblemen. Ergotherapie kan een onderdeel zijn van de herstelzorg na Covid-19.

  Lees meer
 • HANDTHERAPIE

  Handen zijn complexe en gevoelige onderdelen van het lichaam. Zonder handen wordt zo goed als alle taken moeilijk of niet meer uitvoerbaar. Met behulp van een hand/ergotherapeut kan de handfunctie onderzocht worden en een passend behandelplan worden opgesteld om de functie zo goed mogelijk te herstellen.

  Lees meer
 • NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL (NAH)

  Niet-aangeboren hersenletsel kent vele oorzaken en veel cliënten met uiteenlopende problemen op het gebied van lichamelijk functioneren, communicatie, geheugen, gedrag en persoonlijkheid. Ergotherapie kan uw leven weer een beetje makkelijker en aangenamer maken, door middel van voorlichting en praktische oplossingen.

  Lees meer
 • ZIEKTE VAN PARKINSON

  Ziekte van Parkinson Een aandoening als de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme, waarbij het drinken van een kopje koffie al problematisch kan zijn, kan een grote impact hebben op u en uw familie. Een egotherapeut zal samen met u bekijken hoe u uw alledaagse handelingen, als persoonlijke verzorging opstaan, koken, schrijven, tuinieren en computeren

  Lees meer
 • MULTIPLE SCLEROSIS

  Bij cliënten met Multiple Sclerosis (MS) ontstaan ontstekingen in het centrale zenuwstelsel. Dit kan overal in het lichaam gebeuren, waardoor klachten bij MS per cliënt erg verschillen. Een ontsteking in de oogzenuw kan verminderd zicht veroorzaken en een ontsteking in het ruggenmerg kan het lopen moeilijker maken. Ook kunnen ontstekingen invloed hebben op het geheugen, controle over de blaas en algehele zwakte.

  Lees meer
 • REUMA

  Reuma Reuma is een verzamelnaam voor een honderdtal verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat. Hierbij kan je denken aan spieren, gewrichten, pezen en botten. Het bewegingsapparaat zorgt er eigenlijk voor dat je je kunt bewegen. Bij sommige reumatische aandoeningen zijn ook organen betrokken. Hieronder vindt je een korte opsomming van een paar

  Lees meer
 • DEMENTIE

  Dementie veroorzaakt geheugenstoornissen, gedragsproblemen, verlies van initiatief en verlies van onafhankelijk functioneren tijdens sociale activiteiten. In al zijn vormen is dementie een enorme aanslag op uw zelfredzaamheid en zelfmanagement. Ergotherapie kan ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk voor u betekenisvolle activiteiten kan blijven uitvoeren, waarbij ook uw mantelzorger zoveel mogelijk ontlast wordt, door middel van voorlichting, praktische oplossingen en voorzieningen.

  Lees meer
 • ERGOTHERAPIE VOOR MANTELZORGERS

  Ergotherapie voor mantelzorgers Niet alleen een cliënt, maar ook een mantelzorger kan veel baat hebben bij ergotherapie. Als een partner, ouder, kind of ander familielid hulpbehoevend wordt, verandert er veel in uw omgeving en dagelijks leven. Ook u als mantelzorger gaat uw lichaam en tijd op een andere manier gebruiken en de ergotherapeut

  Lees meer
 • WONING AANPASSING

  Een ergotherapeut kan u adviezen geven waarmee u uw woning zo kunt aanpassen dat u nog zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen en de activiteiten kunt blijven uitvoeren die voor u betekenisvol zijn.

  Lees meer