Samen, praktijk voor ergotherapie bestaat al weer 5 jaar!

Een moment om even stil te staan en te kijken naar wat er is gebeurd maar ook naar wat er nog komen gaat! De 5 jaar is voorbijgevlogen! Wat kan er veel gebeuren in 5 jaar. Verhuisd van locatie, collega’s die ons team kwamen versterken maar ook weer nieuwe uitdagingen aangingen. Covid-19 kwam plotseling opzetten en maakte dat we ineens anders moesten werken, op afstand en met beschermende maatregelen.

We kijken terug op fijne samenwerkingen en een steeds groter wordend netwerk, zowel met ergotherapeuten maar ook met fysiotherapeuten, andere paramedici, neurologieverpleegkundigen, artsen, casemanagers, zorgorganisaties en netwerken. We willen iedereen ook via deze weg daarvoor bedanken!

Expertise bij Samen!

Door de Covid-19 is er ook een nieuwe doelgroep onstaan die wij als ergotherapeuten behandelen in de praktijk; cliënten met het post-covid syndroom. We staan als praktijk niet stil en willen ons blijven ontwikkelen! We hebben ons de afgelopen 5 jaar verder gespecialiseerd op het gebied van prikkelverwerkingsproblemen, MS, Covid-19, arbeids re-integratie en onlangs heeft Monica haar CRT (cognitieve revalidatie therapie) opleiding afgerond! Pauline is PRPP geschoold (observatie instrument voor het behandelen van cliënten met problemen in de informatieverwerking).

Steeds meer cliënten worden doorverwezen naar Ergotherapie

In de praktijk zien we steeds meer cliënten waarbij de balans in wat je wil doen en kan doen er niet meer is. Dit kan zijn door een chronische ziekte, hersenletsel of post-covid, maar ook door een burnout. Deze groep zien we ook steeds vaker doorverwezen worden naar de ergotherapie. Om deze groep nog beter te kunnen behandelen zullen Irene en Monica de scholing ergotherapie bij burnout gaan volgen. Irene en Monica zijn aangesloten bij het nieuwe netwerk Neuronet. Hierdoor zijn wij voor de cliënten met hersenletsel nog beter te vinden!
5 jaar Samen, praktijk voor ergotherapie in Duin- en Bollenstreek

Kortom, 5 hele mooie jaren

We hopen er nog veel mooie jaren aan vast te plakken! Vind u het leuk om wat meer te lezen over wat wij doen? Of bent u ergotherapeut en zou u wel bij deze leuke praktijk willen werken? Kijk dan eens rond op onze website, de vacature of vraag een kennismakingsgesprek aan!

Pauline, Monica en Irene

Wat is ergotherapie?

Voor veel mensen is het goed functioneren van het lichaam vanzelfsprekend. Dagelijkse handelingen zoals koken, aankleden, stofzuigen en lopen gaan automatisch en ze denken er niet eens bij na.
Voor mensen met ouderdomsklachten of een beperking, is dit anders. U heeft ontdekt hoe ingewikkeld een simpele handeling kan zijn, nu uw lichaam niet automatisch meewerkt.
Een ergotherapeut kan u helpen met deze beperkingen om te gaan en zo zelfstandig en optimaal mogelijk te blijven functioneren.
Ergotherapie helpt om:
  • Zelfstandig en optimaal functioneren
  • Simpele handeling optimaliseren
  • Praktische, creatieve en innovatieve oplossingen

Maak nu een afspraak

Heeft u ervaring met eenzelfde probleem en u bent op zoek naar een goede oplossing? Bel, WhatsApp of mail ons vrijblijvend voor een afspraak.