Merkt u verandering in het gedrag bij uw naasten?

Een groeiend aantal mensen krijgt in zijn of haar omgeving te maken met een dierbare, familielid of buurvrouw, die problemen met het geheugen heeft. Het kan ook gaan om een verandering in het gedrag, problemen met de taal of moeite met alledaagse handelingen. Dit kan vragen oproepen. Zal er sprake zijn van dementie of is er iets anders aan de hand?

Vanaf vandaag is er de mogelijkheid om uw zorgen of vragen te delen bij het Informatiepunt Dementie van het Sociaal Wijkteam Noordwijk. Het informatiepunt wordt (afwisselend) bemand door de Casemanagers Dementie van Marente en Groot Hoogwaak.

De Casemanager kan uw informatie geven over geheugenproblemen in het algemeen en dementie in het bijzonder. Zij kan met u in kaart brengen wat er speelt en zakelijk op een rijtje zetten. Tevens kan zij de vertaalslag maken naar de praktische gevolgen van opkomende vergeetachtigheid. Wat betekent dit voor het hebben van een rijbewijs, de financiën, welke vormen van mantelzorgondersteuning of dagbesteding zijn mogelijk ik etc. De casemanager onderzoek met u welke ondersteuning wenselijk is. Wijst u de goede route.

U kunt vrijblijvend langskomen bij het Informatiepunt. U bent van harte welkom! Vooraf aanmelden is niet nodig. Het is een inloop spreek uur. Het is gratis bovendien. Belt u liever? Elke donderdag kunt u de hele dag tijdens kantoor uren contact opnemen met het Informatiepunt. Meer info op de website van de gemeente Noordwijk. Klik hier.

Tijdens uw gesprek kunt u o.a. doorverwezen worden naar het team van Samen Ergotherapie. U kunt ook direct contact met ons opnemen via 06 23 40 58 26 of via het contact formulier. Klik hier.

Samen Ergotherapie

In al zijn vormen is dementie een enorme aanslag op uw zelfredzaamheid en zelfmanagement. Ergotherapie kan ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk voor u betekenisvolle activiteiten kan blijven uitvoeren, waarbij ook uw mantelzorger zoveel mogelijk ontlast wordt, door middel van voorlichting, praktische oplossingen en voorzieningen.

Bron: Informatiepunt Dementie van het Sociaal Wijkteam Noordwijk

INFORMATIE

Informatiepunt Dementie

  • Elke donderdag van 15:00 > 16:00 uur
  • Spreekkamer KCC Gemeentehuis Noordwijk
  • Vrije gratis inloop
  • Tel: Elke donderdag 071 36 60 000
  • Mail: sociaalwijkteam@noordwijk.nl

Marente thuiszorg

MEER INFO

De eerste 10 uur Ergotherapie wordt vergoed.

Ergotherapie wordt voor 10 uur vergoed vanuit het basispakket. Ook voor de eerstelijns zorg in zelfstandige praktijken
of gezondheidscentra is geen verwijzing nodig door de huisarts of reumatoloog. Meer informatie op ergotherapie.nl
MEER INFO

Maak nu een afspraak

Heeft u ervaring met eenzelfde probleem en u bent op zoek naar een goede oplossing? Bel ons vrijblijvend voor een afspraak.