Hulpmiddelen die het dagelijks leven een stuk makkelijker maken.

Als u ouder wordt of een ziekte of beperking heeft, gaan dagelijkse handelingen niet altijd meer vanzelf. Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen die u kunnen helpen. Maar welke is nou de juiste? Op de Vilans hulpmiddelenwijzer website vindt u eerlijke, onafhankelijke en betrouwbare informatie over hulpmiddelen en de mogelijke vergoeding hiervan. Het team van Samen Praktijk voor Ergotherapie kan u adviseren en helpen om het juiste hulpmiddel voor u te vinden.

Het kan vaak eenvoudig veel makkelijker met het juiste hulpmiddel, denk hierbij aan de persoonlijke verzorging, eten & drinken, huishouden, in beweging blijven of ontspanning. Samen Praktijk voor Ergotherapie geeft u graag advies en bekijkt samen met u de mogelijkheden op de Vilans Hulpmiddelenwijzer website. Daarnaast helpen wij u ook of hulpmiddelen in aanmerking komen voor vergoeding en via welke instantie dit geregeld kan worden.

Animatie over de Hulpmiddelenwijzer, hoe gebruikt u het? Ziet u de video niet? Bekijk op YouTube.

Vilans ontwikkeld samen met professionals

Vilans ontwikkeld nieuwe, praktijkgerichte kennis en helpt o.a. zorgorganisaties en ergotherapeuten die kennis toe te passen in de praktijk. Dat doen zij samen met professionals, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliënten. Zo houden ze de zorg voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken efficiënt, betaalbaar én van goede kwaliteit.

Vergoedingen voor hulpmiddelen

Welk hulpmiddel wordt door wie en via welke wet of regeling vergoed? Waar klop ik als eerste aan? De keuzehulp leidt u naar deze eerste stap in de wereld van vergoedingen. Kleine alledaagse hulpmiddelen koopt u in een huishoudwinkel, hulpmiddelenwinkel of tweedehands. Ezelsbruggetje: zou ik het zelf sowieso hebben aangeschaft, dan volgt er geen vergoeding. Neem iets als bestek; aangepast bestek krijgt u niet vergoed. Dat heet algemeen gebruikelijk. Let op: in de keuzehulp worden geen bedragen genoemd. Meer info klik hier.

Ergotherapie maakt uw leven weer makkelijker en aangenamer.

Vilans Hulpmiddelenwijzer

De Hulpmiddelenwijzer is ontwikkeld door Vilans in opdracht van het ministerie van VWS. Vilans is het landelijke kenniscentrum voor de langdurende zorg.

De Hulpmiddelenwijzer staat voor:

  • Onafhankelijke informatie

  • Geen commercieel belang

  • Overzichtelijke presentatie

  • Helder geschreven

  • Meer dan 500 soorten hulpmiddelen

10 tips voor het kiezen en kopen van een hulpmiddel

Maak nu een afspraak

Heeft u ervaring met eenzelfde probleem en u bent op zoek naar een goede oplossing? Bel, WhatsApp of mail ons vrijblijvend voor een afspraak.