Wat een ergotherapie behandeling na Covid voor u kan betekenen?

Sommige mensen houden na Corona (ernstige) klachten of beperkingen. Soms zijn deze klachten direct zichtbaar, zoals verlies van kracht of benauwdheid. Andere klachten zijn niet direct zichtbaar, zoals vermoeidheid of geheugen- en concentratieproblemen.

Als u merkt dat het oppakken van uw dagelijkse activiteiten lastig is, dan kan ergotherapie u hierbij begeleiden. Als u bijvoorbeeld niet goed in staat bent om uw boodschappen te doen, of om weer deel te nemen aan het verkeer of wanneer werkhervatting tegenvalt, dan kan ergotherapie voor u belangrijk zijn.

“Een goede balans
in energieverdeling over de dag
is erg belangrijk”

Irene Verdouw, ergotherapeute

Veel variatie in klachten en herstel

Opvallend bij coronapatiënten is de variatie in klachten en het verloop van hun herstel. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid en kortademigheid, maar ook verminderde spierkracht, geheugen en concentratieproblemen. Bij de ene cliënt zien we een snel herstel, bij de ander gaat er wat meer tijd overheen. We zorgen daarom ook altijd voor een persoonlijk behandeltraject.

Wat kan ergotherapie bij restklachten door Covid voor u betekenen?

Ergotherapie bij verschillende aandachtsgebieden voor u wat betekenen.
De behandeling kan gericht zijn op:
  • Verminderen van vermoeidheidsklachten (Energiemanagement)
  • Overprikkeling
  • Cognitieve problemen (concentratie, aandacht en geheugen)
  • Begeleiding bij werkhervatting
  • Adviezen over adequate lig- en zithoudingen
  • Begeleiding mantelzorger bij overbelasting

Start nu

Met een ergotherapie behandeling stellen wij u in staat om uw belastbaarheid weer op te kunnen bouwen. Wacht er niet te lang mee, start nu. Zowel in werk als privé.

Wat is ergotherapie?

Voor veel mensen is het goed functioneren van het lichaam vanzelfsprekend. Dagelijkse handelingen zoals koken, aankleden, stofzuigen en lopen gaan automatisch en ze denken er niet eens bij na.
Voor mensen met ouderdomsklachten of een beperking, is dit anders. U heeft ontdekt hoe ingewikkeld een simpele handeling kan zijn, nu uw lichaam niet automatisch meewerkt.
Een ergotherapeut kan u helpen met deze beperkingen om te gaan en zo zelfstandig en optimaal mogelijk te blijven functioneren.
Ergotherapie helpt om:
  • Zelfstandig en optimaal functioneren
  • Simpele handeling optimaliseren
  • Praktische, creatieve en innovatieve oplossingen
Vergoeding
Met een verwijzing van een huisarts of medisch specialist wordt 10 uur ergotherapie voor coronapatiënten vergoed uit het basispakket.

Maak nu een afspraak

Heb jij zelf corona gehad en ervaar je nog steeds klachten hierdoor? Bel, WhatsApp of mail ons vrijblijvend voor een afspraak.