Ontwikkelingen bij Samen rondom het Corona (Covid 19) virus

In navolging van de adviezen van het RIVM vragen wij u om uw afspraken bij ons af te zeggen als u griepachtige klachten, koorts heeft, of hoest.

UPDATE – 13 oktober 2020

Bij aanvang bezoek en indien afstand houden van 1,5 meter niet mogelijk is, dragen wij standaard een mondkapje.

Uw afspraak wordt ook verzet als één van onze medewerkers deze klachten heeft. Wij vragen hiervoor uw begrip. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het Corona virus op de voet en houden ons aan de hygiëne en voorzorgsmaatregels.

Covid-19 ontwikkelingen bij Samen, praktijk voor ergotherapie in

Huisbezoek

Het RIVM geeft aan dat kwetsbare cliënten zo min mogelijk bezocht mogen worden. Naast adviezen van het RIVM, bespreken wij met de cliënt of een huisbezoek noodzakelijk is. Dit kan ook leiden tot een telefonisch consult. Wanneer er bericht is vanuit onze beroepsvereniging en dit aanpassingen geeft in ons beleid zullen we deze op onze website vermelden.

Contact

Onze praktijk blijft gewoon beschikbaar voor onze cliënten en voor nieuwe aanmeldingen. In overleg zoeken wij naar een passende oplossing. Voor vragen kunt u uw behandelend therapeut bellen of e-mailen.

U kunt ons natuurlijk altijd bellen voor meer informatie.

De ziekte COVID-19

Covid-19 ontwikkelingen bij Samen, praktijk voor ergotherapie in Sassenheim

We hebben het vaak over ‘corona’, maar officieel heet de ziekte COVID-19.

De ziekte wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus (SARS severe acute respiratory syndrome CoV coronavirus -2). De klachten kunnen lijken op een verkoudheid. De ziekte kan een ernstige longontsteking veroorzaken, waar soms ook mensen aan overlijden.

Wat is het?

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus (SARS-CoV-2). De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Via druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus.

De belangrijkste klachten
bij COVID-19 zijn:

  • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Maak nu een afspraak

Heeft u ervaring met eenzelfde probleem en u bent op zoek naar een goede oplossing? Bel, WhatsApp of mail ons vrijblijvend voor een afspraak.