Cognitieve Revalidatie Therapie

Monica Piepers heeft van september t/m februari ‘23 de cursus Cognitieve Revalidatie Therapie (CRT) voor ergotherapeuten gevolgd en met een positieve beoordeling afgerond.

Cognitieve problemen

Veel cliënten hebben last van cognitieve problemen. Ze kunnen bijvoorbeeld geen drukte aan, hebben geheugenklachten of verliezen bij complexe opdrachten het overzicht. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van niet aangeboren hersenletsel, psychiatrische problemen, neurologische aandoeningen, COVID-19 of ouderdom. Omdat zulke problemen erg hinderlijk kunnen zijn bij het uitvoeren van betekenisvolle dagelijkse activiteiten, kan cognitieve revalidatie therapie zinvol zijn. In deze cursus zijn onder andere de thema’s: aandachtstoornissen, vertraagde informatieverwerking, geheugenstoornissen, apraxie, executieve functiestoornissen en ziekte-inzicht aan bod gekomen.

‘PRET-tig-omgaan met je mobiele telefoon’

In de laatste fase van de cursus heeft Monica een praktijk opdracht uitgevoerd. Zij heeft de module ontwikkeld: ‘PRET-tig omgaan met je mobiele telefoon’. De module bestaat uit educatiemateriaal welke als hulpmiddel tijdens de ergotherapie behandeling gebruikt wordt om in gesprek te gaan met cliënten over het effect van de mobiele telefoon op cognitieve functies en mentale energie.

Cursus Cognitieve Revalidatie Therapie (CRT) door Monica Piepers behaald.

De module PRET-tig omgaan met je mobiele telefoon, bestaat uit:

  • Een poster (zie hierboven), voor cliënten
  • Toelichting op de gebruikte pictogrammen op de poster voor cliënten en therapeuten
  • Suggesties voor strategieën met gebruik van de PRET methode, voor cliënten & therapeuten
  • Opsomming educatie materiaal en suggesties voor metaforen, voor therapeuten

Wil jij een afspraak maken met één van onze ergotherapeuten om in gesprek te gaan over de relatie tussen mentale energie, cognitieve functies en het gebruik van jouw telefoon, maak dan een afspraak via ons afspraak formulier.

Ben jij ergotherapeut en wil jij meer informatie over de module: neem dan contact met ons op via info@samenergo.nl.

Wat is ergotherapie?

Voor veel mensen is het goed functioneren van het lichaam vanzelfsprekend. Dagelijkse handelingen zoals koken, aankleden, stofzuigen en lopen gaan automatisch en ze denken er niet eens bij na.
Voor mensen met ouderdomsklachten of een beperking, is dit anders. U heeft ontdekt hoe ingewikkeld een simpele handeling kan zijn, nu uw lichaam niet automatisch meewerkt.
Een ergotherapeut kan u helpen met deze beperkingen om te gaan en zo zelfstandig en optimaal mogelijk te blijven functioneren.
Ergotherapie helpt om:
  • Zelfstandig en optimaal functioneren
  • Simpele handeling optimaliseren
  • Praktische, creatieve en innovatieve oplossingen

Maak nu een afspraak

Heeft u ervaring met eenzelfde probleem en u bent op zoek naar een goede oplossing? Bel, WhatsApp of mail ons vrijblijvend voor een afspraak.