BordjeVol geeft duidelijk inzicht

BordjeVol brengt voor mantelzorgers spelenderwijs in kaart welke activiteiten energie kosten, hoe lang de situatie nog vol te houden is en welke mensen kunnen helpen.

Mantelzorgers ervaren vaak dat hun ‘bordje vol’ is. Maar het is lastig om te benoemen waar dat nou precies in zit. Het is juist de stapeling van dingen en de vaak langdurende situatie die het moeilijk maken om aan te geven waar ze ondersteuning bij willen. Met BordjeVol krijgt de mantelzorger heel specifiek inzicht in de aspecten die het voor hem of haar zwaar maken. Dat geeft concrete aanknopingspunten voor het betrekken of uitbreiden van het sociale netwerk. En de mogelijkheid voor professionals om goed in gesprek te komen over (informele) hulp. Bordje Vol is een succes! Al meer dan 100 organisaties brengen het onder de aandacht van de mantelzorgers in hun netwerk.

Ontwikkeld in samenwerking met mantelzorgers en professionals

De speelkaarten maken de draaglast (soms pijnlijk) duidelijk en concreet. Ook wat er niet meer lukt: nu, binnenkort en straks. En dat moment komt sneller dichterbij dan je dacht. Wat kan er van het bordje af? Welke vrienden, bekenden of buurtgenoten kunnen daarbij helpen? Een persoonlijk actieplan helpt om de eerste stappen te zetten.

Een complete basisset

Een basisset bestaat uit een doosje speelkaarten en 15 sets werkbladen. Een basisset ondersteunt zo 15 mantelzorggesprekken. De BordjeVol kaartenset methode wordt door Samen Praktijk voor Ergotherapie in overleg met mantelzorgers toegepast.

Hugo de Jonge, vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport:

In ons land zijn circa 4,4 miljoen mantelzorgers die de handen uit de mouwen steken voor hun naaste of geliefde. Dat is mooi, maar soms ook zwaar werk. Daarom moeten we mantelzorgers zo goed mogelijk ondersteunen. BordjeVol is daarbij een mooi instrument.

Ergotherapie maakt uw leven weer makkelijker en aangenamer.

We Helpen

We helpen

BordjeVol is een product van WeHelpen.

WeHelpen stimuleert geven, vragen en delen van informele hulp en maakt het gemakkelijker. Hiervoor ontwikkelen ze met vele samenwerkingspartners offline en online producten en delen ze kennis en ervaringen.

Maak nu een afspraak

Heeft u ervaring met eenzelfde probleem en u bent op zoek naar een goede oplossing? Bel, WhatsApp of mail ons vrijblijvend voor een afspraak.